A minap, az egyik hiperben mászkálva felfedeztem egy Cukormentes tejberizst. Nagyon örülök neki, hogy egyre több desszert tekintetében gondolnak azokra is, akiknek cukormentesen kell táplálkozniuk. Továbbá mindösszesen 21 g szénhidrátot tartalmazott, tehát tökéletes csemegének tűnt uzsonnára. Vettem gyorsan kóstolónak kettőt belőle. Őszintén mondom nem rossz! Elfogyasztva őket elkezdtem azon gondolkozni, vajon meg tudnám én is megcsinálni? És ma reggel a közértbe sétálva rájöttem a megoldásra. TEJSZÍN!
És nekiláttam összeválogatni a hozzávalókat:
- 1 cs basmati zacskós rizs
- 3 dl tejszín
- fél citrom
- édesítő
- vanília aroma
- fahéj
A rizst majdnem készre főztem citromos, édesítős, vaníliás vízben. Mikor elkészült, a zacskóból kiszedtem, beleöntöttem egy kis lábosba. Felöntöttem a 3 dl tejszínnel, édesítővel, vanília aromával, és egy pici citrom lével, és addig főztem, ameddig be nem sűrűsödött. Ezután a tűzről lehúzva fedő alatt kb. 10-15 percig még pihentettem.
Szénhidráttartalom:15,9 g/100g
És ismét készült egy olyan desszert, amiben csak olyan alapanyagok vannak, amik NEKÜNK jók!
Íme az eredmény: