IR LIFE (receptek, tanácsok)

Húskrém

2015. január 12. 11:14 - Mrs.Grassfield

Mostanában nem igazán vagyok jóban a húsokkal. Valamiért a terhességem eleje óta, nagyon jól elvagyok nélküle. De mivel tudom, hogy a jó tejcsihez néha húst is ennem kell így próbáltam alternatívát találni. A recept apukámtól van, akinek komolyan mondom szakácskönyvet kéne írni vagy legalábbis tanítani a régi, hagyományos magyar ételeket. 

A húskrémet bármilyen megmaradt főtt vagy sült húsból el lehet készíteni, és pirítóson (ezt IR mellett nem nagyon lehet), melegszendvicsként vagy simán szendvicsbe sok sajttal és zöldségekkel isteni finom. És nem utolsó sorban adalékanyag mentes!!!

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg sült vagy főtt hús (én pulykából csináltam)
  • 1 kk fokhagymakrém, vagy egy gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • bors
  • kb. 2-3 púpos evőkanál margarin
  • ha nagyon száraz akkor még 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint pirospaprika vagy bármilyen friss zöld fűszer mehet bele (metélőhagyma, póré)

A húst darálóban krémesre darálom, majd beleadagolom a darálóba az összes hozzávalót, és jól összekeverem. Szerintem turmix gépben vagy rúdmixerrel is elkészíthető, csak akkor mindent egyszerre tegyünk bele, hogy könnyebben dolgozzon a gép.

Hűtőben 3-4 napig eláll, ha addig el nem fogy!

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcos-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr207064089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása